Vass dans på iskallt golv

Vass dans på iskallt golv

0

Det kanadensiska isdanskompaniet Le Patin Libre gästar Diö Ishall den 12 januari kl. 16:00 med sin fantastiska isshow Vertical Influences. Detta är en av endast fem föreställningar i Sverige.

Vertical Influences kan enklast beskrivas som samtida dans på skridskor eller isdans fri från paljetter och teknisk bedömning. En kvintett av tidigare professionella konståkare bjuder oss på en unik upplevelse i två delar. Tillsammans visar de prov på ett fotarbete som ristar och skivar isen under dem. Deras koreografiska formationer är en befriande och hisnande erfarenhet omgiven av frusna luftmoln. Du kommer aldrig se något liknande i varken en ishall eller på en scen igen!

Le Patin Libre är ett modernt kompani från Montreal som utgår från skridskoåkning. Deras konst använder is, skridskor och glid som uttrycksmedel och många kallar deras arbete för ”samtida dans på is”. Kollektivet grundades år 2005 av exklusiva konståkare som hade viljan att skapa koreografiska verk.

www.almhult.riksteatern.se

för biljettköp. Max 150 platser, varm klädsel rekommenderas.

Föreställningen arrangeras av Regionteatern Blekinge Kronoberg i samarbete med Älmhults teaterförening Riksteatern. Föreställningen turnerar genom Dansnät Sverige med stöd av Kulturrådet.

Foto: Alicia Clarke