Vårtips från Gröna Porten

Vårtips från Gröna Porten

0

Varje säsong har sina trender gällande inredning, hus och hem. Inför våren 2017 har vi tittat in på Gröna Porten för att höra med Kajsa Kjellberg om vilka trender hon fastnat för och fyllt sin butik med.

– De stora nya färgerna som i år går igenom är olika rosa och gröna nyanser. De rosa kan dra en aning åt tegel och cognac. Den gröna färgen får vi även in i hemmen genom att stora växter åter är trendigt. Det är för övrigt jättebra för vår inomhusluft, poängterar Kajsa. Kvar finns den milda gula färgen från i höst och svart kommer starkt under vår och även framåt hösten.

– Materialen är ofta robusta och lite ”ruffiga” som cement, obehandlat trä och ärgad metall. Vi ser också mycket färgat och klart glas samt krom och silver. Det kontrasteras med lyxigare material som sammet, siden, linne, kashmir och ull i textilierna.

Att byta ut all inredning varje säsong är ju knappast rimligt eller för den delen miljövänligt?

– Nej, jag tycker det är viktigt att våga vara personlig i sitt hem och inte slaviskt följa alla trender. Mitt tips är att blanda gammalt med nytt och våga leva ut sin egen stil.

Väljer och säljer hållbart

– Jag skulle kunna sammanfatta det jag tagit hem till butiken med hållbarhet. Hållbarheten kommer in på olika sätt, dels genom återbrukade material i flera produkter, dels genom att jag säljer en del ekologiska och miljövänliga produkter – t.ex. ekologisk lakrits, och Washologi by Victoria,  tvättmedel baserat på naturliga produkter som inte stör människa och miljö. Jag strävar efter att använda miljövänligt i make up, hud- och kroppsprodukter också. Det är så viktigt att vi tänker på att både vi själva, våra kroppar och miljön ska må bra.

Hudvårdsevent på gång

Den 26 april får Gröna Porten besök av Murads hudvårdsspecialist Maria Rydberg. Då får kunder som handlar två produkter från Murads sortiment den senaste Murad-behandlingen direkt från USA. – Maria gör även en grundlig hudanalys och rekommenderar vad just din hud är i behov av. Detta får man inte missa, så ring och boka tid (30 min/kund), kommenterar Kajsa. 

Kajsa välkomnar nya och gamla kunder att botanisera bland nyheterna på onsdagar och lördagar då butiken som regel är öppen. Följ gärna Instagram och Facebook där jag kontinuerligt uppdaterar om öppettider, nyheter och annat.

Text och bild: jessica@alltomgoinge.se

Kommentarer
  • Gabriela Göransson#1

    juli 2, 2017

    Tack så mycket för att dela sådan proffsig post. Detta är en de mest användbara artikeln för mig. Jag har lärt mig massa tänker i denna webbplats. Jag kommer bokmärke din webbplats och ta feeds dessutom? Jag är nöjd att söka ut många bra information här inom gällande tack för delning. Vänligen hålla slik. Tack igen.