Simon söker samåkare

Simon söker samåkare

0

Det kom ett mail till redaktionen från Simon Dubois som efterlyser någon att samåka med till jobbet. Simon kommer ursprungligen från Frankrike och här kommer en liten presentation av honom och vad han söker.

Simon Dubois kom till Sverige tillsammans med sin fru Delphine och deras son Élie för 2,5 år sedan. De hittade ett hus i Västerslöv, där de trivs utmärkt. Under tiden de bott i Sverige har de även fått en dotter, Laïs. Familjen kommer från norra Frankrike men det är inte första kontakten med Sverige. Simon gjorde sin Mastersutbildning i Jönköping några år tidigare och blev väldigt förtjust i landet. Sverige är väldigt vackert med sina olika landskap. Sen har ni också ett jämlikt samhälle med god insyn för medborgarna och bra pedagogik i skolan, menar Simon.

Tre timmar i kollektivtrafiken
Familjen har bara en bil och då de bor på landsbygden måste de även förlita sig på kollektivtrafiken. När Simons arbetsplats Exakta Software flyttade till Hässleholm utökades hans restid rejält till 1,5 timme enkel resa med kollektivtrafiken. Jag arbetar som teamledare och måste vara på plats i Hässleholm. Annars hade jag kunnat arbeta hemifrån en del, berättar han.
Tre timmars restid per dag är mycket för vem som helst och för en småbarnspappa är det självfallet extra mycket.

Efterlyser samåkare
I en önskan att korta ner restiden söker Simon därför någon/några som kan tänka sig samåka från Hanaskog/Knislinge till Hässleholm. Jag arbetar kontorstid 8-17 med flextid. Jag har egen bil men kan även åka med i någon annans bil. Jag tänker att vi delar bensinkostnaden och i min bil kan jag ta max tre passagerare, säger Simon som hoppas på respons från en eller flera personer. Förutom intjänad tid så finns det också en miljöaspekt att tänka på med samåkningen, menar han.

Sist men inte minst vore det också ett utmärkt tillfälle för mig att träffa svenskar och träna svenska språket, avslutar han.

Är du intresserad av att samåka med Simon till och från Hässleholm så ta kontakt med honom på: simon@dubandubois.com Simon pratar engelska, franska och lite svenska.

Text och foto: jessica@espressomedia.se