Restaurang Vakten

Restaurang Vakten

0

P

å restaurang Vakten i Olofström kan besökarna äta från en varierad meny, gå på nattklubb och även hyra in sig för olika typer av fester och evenemang.

Mumever och Hamdi Öker har båda lång erfarenhet i restaurangbranschen och driver nu Vakten sedan nio månader. Här erbjuder de svensk mat i form av dagens lunch, à la carte, pizza, sallader och grillmeny. Inför julen kommer det att finnas en julbuffé med olika sillinläggningar, Janssons, köttbullar, prinskorv och annan klassisk julmat.

– Företag är mycket välkomna att boka in sig på julbord. Det går också att boka in sig för nyårsafton på restaurangen för den som önskar det, berättar Mumever.

Sommartid har restauranden också uteservering på terrassen.

Nattklubb på helger

Kock på restaurangen är välkände Hans Holmberg som har 55 år i branschen och fortfarande arbetar vid 70 års ålder.

– Jag har bl.a. haft nöjet att servera nuvarande kungaparet på deras Eriksgata och har även haft Olof Palme på lunch på Broby Gästis, berättar Hans.

På andra våningen finns dessutom en bar med fulla rättigheter och dansgolv. Där håller paret Öker öppet med disco på helgerna kl. 23-02.

– Vi tyckte att Olofström behövde en nattklubb och ovanvåningen var perfekt för det, berättar de.

Festarrangemang

Företag och privatpersoner är välkomna att hyra lokalen för konferenser och olika fester. Det finns både storbildsskärm och biljardbord på ovanvåningen. I restaurangen finns 150 platser och på ovanvåningen finns det också en hel del sittplatser.

– Barnkalas anordnar vi också gärna, avslutar Mumever.

Text: jessica@espressomedia.se

Foto: Maria Wadenstierna