Rallyhelg  i Älmhult

Rallyhelg i Älmhult

0

Den 31 maj kommer South Swedish rally till Älmhult. Serviceområdet är placerat på parkeringen utanför IKEA Hotell där tävlingsledningen huserar precis som förra året. Arrangemanget förväntas intressera ett stort antal personer både i Älmhult och ut längs delsträckorna, i södra Kronoberg och norr om Osby.
– Det roliga är att vi har ett rekordstort deltagande med 110 anmälda bilar, berättar presschefen Annemo Friberg.

Stjärnor på plats
Bland de namnkunniga förarna hittar vi stjärnor som Johan Kristoffersson, Patrik Flodin och Martin Berglund.
– Johan är dubbel världsmästare i rallycross, STCC och Porsche Carrera Cup (bland annat), förklarar Annemo. Trots att han kört ganska lite rally är han ultrasnabb även där. Från Arvika, har norsk kartläsare och totalvann Bergslagsrallyt i sin SM-debut. Kör en VW Polo R5.
Patrik har vunnit SSR två gånger och kört mkt internationellt.
– Patrik är från Hudiksvall och tävlar med sin Skoda Fabia R5 och tävlar för Ilsbo MK. Martin är regerande mästare, från Gävle och kör en Skoda Fabia R5 även han.
Vi håller dock en extratumme för Tim Hammarström från Älmhult, även om han inte kör i samma klass som nämnda stjärnor – ännu.

Snabba tjejer
Jonna Eson Brådhe tog SM-brons förra året i Otrimmat 2WD. Det är hårdare motstånd i år, men hon är duktig så kanske att hon kan slå sig in bland de främsta. Kör en Peugeot 208 R2. Den andra tjejen är Sofia Sörensson, SMK Hörby. Där läser Mikaela Lindahl noterna och hon har licens för Wäxjö MS. De har en Mitsubishi EVO IX. Startade även förra året, men då fick de bryta.
Prisutdelningen sker på stora scenen på torget kl. 20:00 den 1 juni.

Text: johnny@espressomedia.se
Foto: Privat

South swedish rally

PROGRAM

På fredagen 31 maj körs Publiksträckan ute i Millebygden som ligger 9km norr om Älmhult i riktning mot Pjätteryd. Första bilen rullar mot denna etapp (SS 1) kl. 17:30 från servicedepån vid IKEA Hotell för att ca 20 minuter senare starta ute i Millebygden för skarp tidtagning. Här finns parkering och mattält samt utställare av olika slag. Området tar en entré.

På lördagen 1 juni körs hela 10 SpecialSträckor i skogarna runt om Älmhult, bl.a. utanför Liatorp och Virestad. Exakt bansträckning är hemlig tills dagarna innan rallyt – när detta är offentliggjort kommer program finnas att köpa på olika platser. Håll ett öga på SSR:s egna kanaler om detta med mera.

För mer information se hemsidan eller facebooksidan via länkarna nedan.

Tidsplan under tävlingsveckan:

Torsdag 30 maj
14.00 – 20.00 Servicedisken öppen, Rally HQ, IKEA Hotell, Älmhult

Fredag 31 maj
06.30 – 23.00 Servicedisken öppen, Rally HQ, IKEA Hotell, Älmhult
17.30 Första bil startar på rampen , IKEA Hotell, Älmhult
19.15 Första bil på serviceplatsen efter etapp 1, IKEA Hotellet, Älmhult

Lördag 1 juni
07.00 Första bil startar från Serviceplatsen IKEA Hotell, Älmhult
06.30 – 20.00 Servicedisken öppen, HQ IKEA Hotell, Älmhult
11.40 Första bil ute efter service IKEA Hotellet, Älmhult
16.30 Första bil över målrampen, IKEA Hotell Älmhult
20.00 Prisutdelning på stora scenen, Stortorget i Älmhult

Källa: visit Älmhult