Pysselverkstad hos Växtmästaren

Pysselverkstad hos Växtmästaren

0

slutet av november när kylan på riktigt kom till Osby så infann sig den rätta julstämningen för en pysselkväll. Vi deltog på Växtmästarens premiärkväll, där Anna Carlsson först visade och berättade om allt från blommor till dekorationstips som vikten av att använda limpistolen rätt.

Flitigt pysslande

Många förväntansfulla kvinnor hade slutit upp och under kvällen flödade kreativiteten hos dem alla när de tillverkade vackra och unika jularrangemang. Deltagarna skapade bl.a. egna dörrkransar med granris och julpynt samt olika blomsterarrangemang. Det gick åt mycket snö och mossa för att få till den rätta julkänslan och limpistolen gick varm under kvällen. Det var nästan som att befinna sig i tomtens egen verkstad.

Anna hjälpte till med att knyta rosetter och komma med goda tips och råd under tiden som det pysslades. Stämningen var hög och både Anna och deltagarna bjöd på skratt.

Pälsig hjälpreda

Icke att förglömma var Växtmästarens egen Sia (en svart kattdam) högst medverkande under kvällen, där hon gick runt och nosade och inspekterade så att allt gick rätt till.

Och när det tog på krafterna så gick hon och lade sig i en korg mitt i allt julstök. Det enda som saknades var en röd rosett om korgen så hade det varit en fin julklapp.

Många julpysselår

Vi passade på att fråga Anna i hur många år pysselkvällarna har hållits på Västmästaren.

– I hela 10 fantastiska år har jag haft det nu. Det började med att några bekanta ville pyssla här inne eftersom de hade tillgång till alla material och vi har ju stor plats här inne hos oss också. Det är jättetrevligt och roligt att det har blivit återkommande arrangemang varje år då så många vill göra sina egna kreationer. Och så har vi så kul under tiden också, avslutade Anna med ett skratt.

Fotnot: Växtmästaren har ytterligare fyra pysseltillfällen till i december. För mer information och anmälan besök gärna Facebooksidan som heter VäxtMästaren – BoGrönt Osby AB.