MediYoga som hjälpmedel

MediYoga som hjälpmedel

0

I Älmhult finns det möjlighet att hjälpa kroppen genom Christin Ekstrand Simryds företag ViveVale. Privat har Christin flyttat till Lund men hon håller fortfarande kurser för älmhultsborna i mediyoga, en yogaform som passar alla människor.

MediYogans mission är att genom forskning och klinisk utvärdering skapa en reglerad och kvalitetssäkrad yogaform för svensk hälso- och sjukvård. Den hämtar inspiration från kundaliniyoga, Ayurveda och traditionell kinesisk medicin och struktureras sedan för att kunna användas i terapeutiskt syfte. Kärnan i MediYoga är att skapa ökad balans fysiskt, mentalt och emotionellt. Christin utbildade sig till mediyogaterapeut samtidigt som hon fick ett cancerbesked och har själv använt sig av Mediyoga.

  • Jag har själv upplevt vilken fantastisk metod det är för att hantera stress, oro, rädslor, tankar, ångest, smärtor, kraft, mod, styrka, smidighet, sömn och mycket mer, berättar Christin.

Byggt på utbildningen
Christin har byggt på sin terapeututbildning med olika inriktningar inom MediYoga, (vid stress, cancer, graviditet och för hormonsystemet) och även utbildat sig till MIMY-Instruktör (Mindfulness och MediYoga i kombination), på BalansInstitutet i Stockholm.
-Sedan tidigare är jag dessutom Gongterapeut och helhetsterapeut med kompetens inom Zonterapi, Tibetansk Ansiktsmassage och Laserterapi. Jag ger föreläsningar om min Cancerresa, om MediYoga, MIMY, och yoga allmänt och håller även på att färdigställa en bok om detta, säger Christin.

Prova på och känn efter
MediYoga är ett fantastiskt redskap för alla. Den sänker stressnivån, ökar smidigheten, skapar lugn- och-rorespons i kroppen. Våra obalanser kan vara många och i en klass hos Christin kan det finnas allt från problem med rörelseapparaten till migrän, hjärtproblem, stress, ångest etc. eller så kommer man enbart för att man känner att det blir en oas; en stund att lyssna på och landa i kropp och sinne.

  • Oavsett vad du går igenom som person kan du själv påverka hur du mår och där är mediyogan en mycket bra hjälp.
    Nya grupper startar i Folkets Hus i mitten av januari. Christin har en nyinsatt tid på måndagar kl. 15.15 – 16:30. De andra tiderna är kl. 16:45 – 18:00 och kl. 18:15 – 19:30, även dessa på måndagar.
  • Det är bara att anmäla sig och komma som man är; oavsett vikt, kön, ålder eller förkunskaper. Alla kan vara med och skapa sitt eget välbefinnande, säger Christin Ekstrand Simryd.

… jag vill ge inspiration att jobba med sig själv oavsett vilken situation man befinner sig i. Du kan alltid själv förändra och påverka hur du mår – och uppnå lugn, ro och Frid.
Som mitt företagsnamn säger:

Vive Vale – Lev och Må Väl