Julmidnattsmässa

Julmidnattsmässa

0

På julafton kl. 23:00 slår vår kyrka i Osby upp sin vackra port och välkomnar alla julfirare, små som stora, till Midnattsmässa. Det är den äldsta formen av julgudstjänst och den markerar övergången från advent till jul, då vi vakar in Jesu födelse. Det är en gudstjänst som är vanligt förekommande i romersk-katolska kyrkan, men firas numera inom många församlingar i protestantiska kyrkor.

Stämningsfull kyrka

Det är ett underbart fint sätt att fira jul på. Osby församling inbjuder till Öppen kör; d.v.s. man träffas kl. 22:00 i kyrkan och övar på  julsångerna till gudstjänsten. Solist är Lina Axerup från Broby. Hon spelar just nu med i musikalen ”Singing in the rain” på Kristianstad teater och har studerat vid Bjärnums Musikteaterskola. I år tjänstgör kyrkomusiker Ingrid Almfjord som körledare och musiker under julnatten och hon vill verkligen slå ett extra slag för just den Öppna julkören.

– Efter allt julfirande, är det så stämningsfullt att få komma till kyrkan, upplyst av alla levande ljus, slå sig ner i bänken och ta emot julnatten med hela dess mysterium. Att få sjunga tillsammans med andra medmänniskor och skapa kärlek, glädje och värme är en fantastisk möjlighet. Många duktiga sångare finns i vår bygd, kom Du också och var med! Tillsammans hjälps vi åt att göra Julnatten till det bästa vi kan.

– Varmt välkommen och så önskar jag Dig och de Dina en riktigt härlig Juletid, hälsar Ingrid.