Familjerestaurang öppnar i Osby

Familjerestaurang öppnar i Osby

0

För ett par år sen köpte Mustafa Melihan och hans bror fastigheten där Kristenssons järnaffär tidigare hade sin butik. Sen dess har det byggts fram till idag. Nu är allt klart för öppning.

Drev Pizzaboden

Mustafa är yazidier och kom med sin familj för 16 år sen från Kurdistan i norra Irak. Första anhalt blev Malmö.

– Vi trivdes bra där men det var för stökigt och oroligt, så vi sökte oss därifrån, berättar Mustafa. Vi hamnade i Osby för ca sex år sen och har sen dess drivit Pizzaboden inom familjen. Fastigheten var i dåligt skick och utrymmena små.

– Det var så mycket skriverier i tidningarna om fastigheten så vi försökte hitta något nytt och större. Det har tagit lång tid, men nu är vi äntligen färdiga.

Mycket administration

En del i arbetet har varit all administration med bygglov för olika saker.

– Ja det har tagit mycket tid, berättar Mustafa. Vi vill göra allt rätt från början, så vi har fått hjälp av en konsult som väglett oss genom allt. Nu har vi haft inspektion och alla instanser har kontrollerat utan några anmärkningar. Nu är det bara våra alkoholrättigheter kvar som vi väntar på. Det ska bli skönt att äntligen få komma igång och jobba med det som vi vill.

Gjort mycket själv

För att göra detta möjligt så har Mustafa gjort det mesta av ombyggnationen själv tillsammans med vänner.

– Vi har tagit hjälp med el, vatten och ventilation. Men all byggnation har vi gjort själva, berättar Mustafa. Nu är alla bitar på plats och det är dags att slå upp portarna och välkomna alla matgäster.

Nytt steg i livet

Familjerestaurangen är rymlig med plats för många ätande.

– Vi vänder oss till hela familjen med allt vad det innebär. Vi har förberett en varierad meny som ska passa alla, förklarar Mustafa. Vi har också en lekhörna för barn som vill röra på sig. Restaurangen har också inrett med ett antal storbilds-TV för att kunna locka matgäster som vill kombinera en god måltid med lite annat.

– Detta är ett stort steg i våra liv, något nytt. Nu hoppas vi att alla gillar det vi gjort. Välkomna hit, avslutar Mustafa.

Text och bild:

johnny@alltomosby.se

Kommentarer