Den långa mattan

Den långa mattan

0

Sommaren 2018 fick Stinsens vävstuga en förfrågan om vi på beställning kunde väva en lång matta. Vi fick via mail exempel på önskat utseende… Nå, vi stämde träff med de eventuella beställarna – en familj i Malmö, som behövde en lång matta till hallen i sin sekelskifteslägenhet.

Vid träffen fick de berätta om sin vision om mattan: trasmatta, 80 cm bred, 550 cm lång, vit botten med klara färger i ränder; färgerna skulle gå i en skala. Avslutningen skulle vara drejade fransar. När allt var avklarat, kontrakt påskrivet och handpenningen betald, började Irma väva enligt det förslag Hanne klippt ihop från trasor i förrådet och några tyger från Röda korset (se bild). Strax innan jul var mattan klar och beställarna kom och hämtade den.
Nedan ser ni vad de tycker om den och hur den ser ut på plats!

”Vi bor i en sekelskifteslägenhet med en väldigt lång hall. Vi letade efter en färgglad matta men insåg snabbt att det inte fanns några att köpa utan vi skulle behöva beställa. Efter en sökning på nätet och ett tips från en kollega hittade vi till Stinsens vävstuga. Vi blev inbjudna till vävstugan och över ett glas hemmagjord saft och vinbärsmuffins fick vi vara med och designa mattan från grunden, allt från vilka färger som skulle vara med, bredd på ränderna och vilka fransar den skulle ha. Det var extra roligt att kunna följa vår matta växa fram på deras Facebook-sida och nu när den är på plats hade vi inte kunnat vara nöjdare! Vi kan verkligen rekommendera Stinsens vävstuga!”