Bilbesiktning till Osby

0

Sedan mitten av 60-talet har bilbesiktning varit ett monopol i Sverige. Den 1 juli 2010 öppnades marknaden för konkurrens. Som bilägare måste du själv hålla reda på när det är besiktningsperiod för din bil, även om besiktningsföretag sannolikt kommer att skicka ut information till dig.

Tappat monopol

Efter det att bilbesiktningen tappat sitt monopol och skall säljas ut till 2/3, så har det blivit en del rörlighet på marknaden. Tyska, franska och finska etablerade besiktningsföretag håller nu på att bygga upp sina positioner. Fler lär komma när utförsäljningen av Bilbesiktningen kommer igång. Carspect från Finland var först ut och har därmed också hunnit längst.

 

Öppnar i Osby

Carspect finns i sju länder och jobbar nu för högtryck i Sverige. – Vår ambition är att öppna två anläggningar i månaden, säger Marcus Johansson, Distriktschef för Carspect i syd. Det händer mycket just nu och vi är mycket glada över att kunna få till en anläggning i Osby. Vår idé är mindre enheter med drop in och hög kundfokus. Själva besiktningen är styrd, så den råder vi inte över. Däremot vill vi vara centralt tillgängliga och erbjuda både service och bekvämlighet, säger Marcus. Vi tänker ta chansen och visa vad en modern och kundorienterad bilbesiktning innebär. Det handlar till exempel om kvällsöppet, drop-in-tider, personligt bemötande, servicetänkande och att finnas där människor finns, avslöjar Marcus.

 

Tegvägen, Osby

I september öppnar Carspect sin station i Osby. Anläggningen kommer att finnas i samma byggnad som nya Mekonomen, som nu byggs vid Netto. Vi gjorde en flygande besiktning av anläggningen och fick då reda på att allt går enligt planerna. Nu väntade man på att få golvet gjutet. När väl det är klart, går det andra snabbt. – Vi ser verkligen fram emot invigningen som är planerad till september, säger Marcus. Då kan vi erbjuda besiktning av alla lätta fordon.

 

Text och bild: johnny@alltomosby.se

 

Kommentarer